Het karakter.

 

De Basset hound is een hond met een eigen karakter, zeer intelligent en ondanks zijn treurige uiterlijk altijd goed gemutst.

De Basset Hound heeft met zijn waardige blik en melodieuze stem, die hij nooit overmatig gebruikt, een groot hart , dat de ware passie voor de jacht nog bezit.  Hij heeft van huis uit een sociaal gevoel, dat in zijn gedrag in het gezin tot uitdrukking komt. Hij neemt graag deel aan de gezellige dingen in het gezin. Hij is lief, rustig en aanhankelijk; plezierig en verdraagzaam in de omgang met kinderen.

U moet echter wel een paar dingen in de gaten houden. Aan gehoorzaamheid en opvoeding zult u consequent vanaf de prille puppytijd veel aandacht moeten besteden. Hij kan ook wat slecht tegen lang alleen zijn, op een gegeven moment zal hij dat met veel gevoel voor theater en publiciteit kenbaar maken. Uw buren zullen dat wellicht niet op prijs stellen.

De Basset Hound beschikt nog steeds over een neus van uitzonderlijke kwaliteit die hem in staat stelt alle eetbare dingen feilloos te registreren en het tot zich te eigenen. De Basset Hound maakt ook van zijn hart geen ‘moordkuil’! Ongenoegen laat hij graag horen. Of als u een tijd lang wegblijft, is een ongenoegen plas, of het omkeren van een afvalbak geen uitzondering.